Előfizetői tartalom

Meddig tart az árak féktelen emelkedése? Az árstop eltörlése csak rádob még egy lapáttal

Várhatóan novemberben is tovább emelkedett a magyar infláció, mely már az utóbbi két hónapban is 20 százalék felett volt. A Portfolionak nyilatkozó elemzők szerint viszont már közel lehet a tetőzés, továbbra is arra számítanak, hogy az év végén vagy 2023 elején látjuk majd a csúcsot, ahonnan lassú csökkenés jöhet. Az üzemanyagok árstopjának tegnap esti eltörlése természetesen az inflációra is hatással lehet, megdobhatja a rátát.

Jöhet még kellemetlen meglepetés Az októberi 21,1%-ról várhatóan tovább emelkedett az infláció novemberben, az ezzel kapcsolatos statisztikát csütörtök reggel közli a KSH. Már legutóbb is arról beszélhettünk, hogy a 20 százalék feletti áremelkedés több mint negyedszázada óta nem látott adat Magyarországon, innen kúszhatott még feljebb novemberben. A Portfolio által...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés