Előfizetői tartalom

Kis híján kiütötték a forintot, de feltápászkodott – Merre tovább 2023-ban?

Ha valamit le akarunk szögezni 2022-ről, akkor az biztos, hogy nem a forint éve volt. Nagy utat járt be a magyar deviza, október első felében már-már azt gondoltuk, hogy padlót is foghat, hiszen 430 felett is járt az euró jegyzése. Onnan aztán élesen fordult erősödésbe a forint, de bőven maradtak még kockázatok 2023-ra is, az év első hónapjaiban még jöhetnek nehéz pillanatok a magyar deviza szempontjából.

Nagy utat járt be a forint 2022-ben Ha egy évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy 400 feletti euróárfolyamot is látunk hamarosan, akkor valószínűleg megdöbbentünk volna. Akkor még a 2021 végi 370-es eurót emésztettük, sőt 2022 első hónapjában 350-ig erősödött a magyar fizetőeszköz, akkor még szó sem volt háborúról, bár az energiaárak emelkedése már elkezdődött. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés