Előfizetői tartalom

Nemrég még mindenki temette, de poraiból támadt fel – Eljött az euró ideje?

Amikor 2022-ben a paritásig erősödött a dollár az euróval szemben, egyre vadabb előrejelzések jelentek meg a világ legfontosabb devizapárjával kapcsolatban. Voltak, akik 0,80-ra, 0,85-re várták az árfolyamot, szinte minden a dollár mellett szólt. Aztán a piac bebizonyította, mekkorát tud fordulni, amikor minden ennyire egy irányba áll, fél év sem kellett hozzá, hogy újra az 1,10-es szinttel kacérkodjon az euró. És most úgy néz ki, semmi nem tudja erősíteni a dollárt, persze láttuk, mi van akkor, amikor mindenki elhiszi, hogy új norma született, szóval érdemes óvatosnak lenni az euró erősödésével is.

Hirtelen fulladt ki a dollár nagy menetelése 2022 felemás volt a dollár szempontjából, hiszen majdnem húsz év után először törte át a paritást az amerikai deviza az euróval szemben. A szakértők többsége évek óta számított a zöldhasú erősödésére, aztán erre rátett még egy lapáttal az orosz-ukrán háború, aminek kettős hatása volt: Európát energiaválság fenyegette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés