Előfizetői tartalom

360 vagy 430 lesz az euró? Hiába lett szinte világbajnok a forint menetelése, még mindig nem győzött meg mindenkit

Hatalmas menetelésben van a forint, hiszen bő három hónap alatt mintegy tíz százalékkal értékelődött fel az euróval szemben. Egyelőre mindenki azt találgatja, hogy mennyire lehet tartós a javulás, megvetheti-e a lábát a magyar deviza 400 alatt vagy akár még innen is lehet tér lefelé. Az elemzői véleményekben egyre többször jelenik meg az, hogy „túl sokat” erősödött már a forint, továbbra is vannak olyanok, akik bőven 400 feletti árfolyamot várnak 2023-ban.

Nagyon megy a forint, semmi nem állítja meg Kedden 390 alá erősödött a forint az euróval szemben, hasonlóra tavaly június óta nem volt példa. Vitathatatlan, hogy éles fordulat állt be az utóbbi hónapokban, ami a 430-as rekordárfolyamról nagy lendülettel hozta le az euró-forintot. A magyar deviza a régióban erősen felülteljesítő volt, három hónap alatt 6 százalékos szárnyalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés