Előfizetői tartalom

Meddig tarthat még a forint menetelése az MNB döntése után?

Miután kedden az MNB váratlan döntésére fontos technikai szinteket tört át a forint és új 7-8 hónapos csúcsra ért az euróval és a dollárral szemben, megnéztük, hogy mit üzennek most a grafikonok technikai elemzői szemmel.

A kötelező tartalékráta 5-ről 10%-ra emelése, illetve a vártnál szigorúbb monetáris politikával kapcsolatos jegybanki üzenetek hatására a forint az euróval szemben mára 388-ig szárnyalt, ami több, mint 7 hónapos forintcsúcsot jelent, a gyengélkedő dollárral szemben pedig kerek 8 hónapos csúcsról beszélhetünk 356-nál. Ideje hát, hogy megnézzük, most mit üzennek a leggyakrabban használt technikai elemzési indikátorok alapján a grafikonok, hogy választ tudjunk adni arra a sokakat izgató kérdésre, hogy meddig erősödhet még a forint?

A Signiture elemzésünk kapcsán felhívjuk a figyelmet arra, hogy Signiture előfizetőink számára jövő kedden, január 31-én egy külön energiapiaci klub rendezvényt tartunk neves szakértő vendégeink segítségével, amelyről további részletek itt érhetők el.

Az alábbi első ábránk azt üzeni, hogy az EURHUF tegnap meggyőzően letörte az MNB döntése nyomán a tavaly tavasztól őszig bejárt mozgás 50%-os Fibonacci-korrekciós szintjét 393 körül, magyarul a tavaly elszenvedett esés több, mint felét ledolgozta már a forint. A következő Fibonacci-korrekciós szint 383,5-nél húzódik (61,8%-os korrekciós szint), így tehát most első körben eddig a szintig könnyen erősödhet a forint. Éppen itt húzódik egyébként egy nagyon erős, hosszú távú emelkedő trendvonal is (piros vonal, lásd alább kifejtve) és közben az EURHUF túladottságát jelző napi RSI is kezd a 30-as tartományhoz közel kerülni.

Miről szól ez a cikk?

  • Sokhavi csúcsokra erősödött a forint a két vezető devizával szemben.
  • Rátettük az EURHUF és USDHUF rövid és hosszú távú grafikonokra a leggyakrabban használt technikai elemzési inikátorokat.
  • Mindkét devizapárnál megjelöljük azokat a főbb árfolyamszinteket, amelyeket érdemes a következő napokban-hetekben figyelni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés