Portfolio signature

Hirtelen megint forró lett a talaj a forint talpa alatt - Hol lehet a lejtő alja?

Már majdnem elfelejtettük, milyen érzés reggel úgy felkelni, hogy a forintért kell aggódnunk, hiszen az utóbbi hónapok sokkal inkább az erősödésről szóltak a magyar deviza piacán. Aztán az amerikai bankcsődök hírére elindult piaci kockázatkerülés bebizonyította, hogy a 18 százalékos irányadó kamat mellett is lehet sérülékeny a magyar deviza, újra meg kellett barátkoznunk a 400-as euróárfolyammal. Valószínűleg a következő napokban kiderülhet, hogy egy néhány napos piaci pánikról van szó vagy valami komolyabb alakul a gazdaságban, ez pedig a forint további sorsát is nagyban befolyásolhatja.

Élen az erősödésben, élen az esésben

Az utóbbi néhány napban szokatlan kilengések jellemezték a forint piacát, hiszen hétfő reggel még 380 közelében járt az euró jegyzése, majd szerda délután a 400-as lélektani határt is áttörte. Utóbbira január közepén, vagyis nagyjából két hónapja volt példa utoljára.  

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Persze érdemes legalább régiós összevetésben vizsgálni a forintot, a legközelebbi versenytársnak tekintett lengyel zloty egy hét alatt 0,4%-ot veszített, míg a cseh korona 1,4%-kal értékelődött le, miközben  

a forint 3%-kal gyengült.

Miért szálltak rá megint a forintra?

  • Ledolgozta az év eleji felülteljesítését
  • Meddig mehet még?
  • Mit léphet erre az MNB?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés