forint euro árfolyam 400 forint
Deviza

Jön a 400 forintos euró?

Portfolio
„Hogy a fenébe ne erősödne egy deviza, ahol ilyen eszméletlen magas a kamat?” – tette fel a költői kérdést az OTP Private Banking által szervezett online szakmai eseményen Al-Hilal István, a Fidelity International kelet-közép-európai vezetője.

Az eseményen profi befektetési szakemberek mondták el gondolataikat a piacokat meghatározó aktuális trendekről, így szó volt a tengerentúli bankcsődökről, az USA gazdaságának kilátásáról és a recesszió esélyéről, de a forint árfolyamának várható alakulásáról is.

A szakmai eszmecsere forintról folytatott részében Al-Hilal István arra mutatott rá, hogy nem pusztán a fejlett piacokhoz képest nagyon magas a magyar kamat, hanem a régióhoz viszonyítva is az. 

Mi sosem mondunk célárfolyamot, legfeljebb sávokról beszélünk. Olyankor, amikor a magyar gazdaság fundamentumai jók voltak, és erősebb árfolyam lett volna indokolt, az egyéb gazdaságpolitikai akciók miatt gyengébb volt a forint. Most hogy a fundamentumok nem annyira jók, ne csodálkozzunk azon, hogy ehhez elméletben gyengébb forint párosulna, csak közben ne feledjük, hogy magas lett a kamat - magyarázta a befektetési szakember, aki feltette magában azt a kérdést is, hogy innen hova tovább.

Én innen inkább a 400 forintos euróárfolyam felé hajlok azok után, hogy a kamatvágásnak be kell indulnia,

mert nem gondolom, hogy itt recesszió vagy mély recesszió a cél, ezért ennek elkerüléséhez nagyon komoly vágásokra van szükség - fejtette ki Al-Hilal István az eseményről készült videóbeszámoló alapján, aki azt is elárulta, hogy nem tartanak a portfóliójukban sem magyar, sem lengyel eszközöket.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Arra is emlékeztetett az OTP Private Banking közleménye szerint, hogy a külföldiek kezében lévő magyar államkötvény állomány soha nem látott, 7000 milliárd fölötti szinten tetőzött.

Al-Hilal István
Fidelity International, igazgató
A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán EU üzleti tanulmányok szakirányán szerzett MSc diplomát 2004-ben. Ezután pályakezdőként csatlakozott a Citibank Management Associate lakossági progra
Tovább
A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi karán EU üzleti tanulmányok szakirányán szerzett MSc diplomát 2004-ben. Ezután pályakezdőként csatlakozott a Citibank Management Associate lakossági progra Tovább
török líra
szerbia-koszovo-konfliktus
Kevesebb fizetést ígérő álommunkahelyért hagyják ott a bankokat a dolgozók
spanyolország zászló
Lengyel zászló
korrupcio
2023. június 7.
Portfolio Property X 2023
2023. június 8.
Portfolio Balaton Business Forum 2023
2023. június 1.
Financial IT 2023
2023. június 6.
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Szenior ügyfélkapcsolati koordinátor

Sales manager

Sales manager

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport

Senior webfejlesztőt keres a Portfolio Csoport
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
török líra