Előfizetői tartalom

Ez már a fordulat, vagy csak újabb megingás a forintnál?

Háromhetes mélyponton járt a héten a forint, amit elsősorban a világpiaci gázárak emelkedése és a közelgő kamatdöntés alapozott meg. Miközben a Fed és az EKB ülésétől vártuk a komolyabb lökéseket, onnan inkább az előzetesen borítékolható döntések érkeztek. Valószínűleg továbbra sem beszélhetünk komolyabb fordulatról, hiszen azt semmi magyar specifikus hír nem indokolná, azonban a következő hetekben érkezhetnek negatív hírek.

Megbillent a forint

A héten érezhetően gyengült a forint, csütörtökön napközben háromhetes mélyponton is járt az euróval szemben 377-nél. De igazából az egész hetet a gyengülés jellemezte a magyar deviza esetében.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Ezzel egy hét alatt nagyjából egy százalékot veszített a forint, amivel a régióban is alulteljesítő volt, hiszen a lengyel zloty 0,5 százalékkal erősödött, a cseh korona pedig 0,4 százalékkal gyengült az utóbbi napokban az euróval szemben.

hufrelatív230616

Persze így sem lehet panasz a forintra, hiszen az év eleje óta 6,3 százalékos erősödésben van az euróval szemben, ami a régióban a legnagyobb javulást jelenti. A kérdés most igazából az, mennyire lehet tartós folyamat az utóbbi napokban látott gyengélkedés, fordulatról, vagy csak megingásról van-e szó. Ahhoz, hogy erre választ kaphassunk, meg kell vizsgálni, mi állhat a forint gyengülése mögött.

Fordulat vagy megingás?

  • Megbillent a forint a héten
  • Mi állhat a gyengülés mögött?
  • A hitelminősítők hozhatnak negatív híreket akár

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés