Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangot: akkorát menetelt a forint, hogy már túl erős?

Nagy utat járt be a forint az utóbbi bő fél évben, hiszen tavaly ősszel 430 felett is járt az euróval szemben, mostanra pedig stabilan 370 körül van a jegyzés. Az utazó magyaroknak ez  jó hír, de közben már hallani olyan hangokat exportáló vállalatoktól, hogy számukra a túl erős forint mostanra versenyhátrány lett. De akkor milyen árfolyam lenne mindenkinek jó? Pontosan mi az exportálók problémája?

Most erős vagy gyenge a forint? Nagy utat járt be a forint, hiszen tavaly ősszel a világpiaci gázárak elszállásával egyidőben 430 felett volt történelmi mélypontja az euróval szemben, a következő fél évben azonban a világ legjobban teljesítő devizái közé tartozott, 370 körül ingadozik a jegyzés. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés