Előfizetői tartalom

Idei legrosszabb hetét zárta a forint - Hogyan tovább?

Nehéz napokon van túl a forint, hiszen egy hét alatt több mint 4 százalékot veszített az euróval szemben. Sőt, a napi egy százalék körüli gyengülés is ijesztő volt, ekkora kilengések azért ritkák a magyar deviza piacán. A heves esés azt is jelenti, hogy tavaly október elején volt utoljára rosszabb hete a forintnak, akkor emlékezhetünk rá, hogy a jegybank azonnali 500 bázispontos vészkamatemelése fordította meg a tendenciát.

Megütötték a forintot Jelentősen gyengült a forint a múlt héten az euróval szemben, pénteken a 388-as szintet is átvitte az árfolyam, ami június második felében még 370 alatt is járt. Főleg szerdától volt meredek az emelkedés, akkor 375 környékéről indult a menet. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés