Előfizetői tartalom

Ütik-vágják a forintot – Megváltozott a széljárás?

Portfolio
A nyár elején még 370 forint alatt is volt az euró/forint kurzus, a napokban viszont újra a 390-es szinttel kellett megbarátkoznunk. Márciusban láttunk utoljára olyan gyenge kurzust, mint most. A forint jelentős esése mögött több tényező húzódik meg a Portfolio által megkérdezett közgazdászok szerint. Milyen események befolyásolják az árfolyamot és mit várnak a szakértők a forinttól?

A 370-et elfelejthetjük?

Több tényező együttes hatása gyengíti a forintot

– mondta a Portfolio-nak Trippon Mariann, a CIB Bank vezető közgazdásza.

„Nyilván a szűkülő kamatkülönbözet, illetve annak további szűkülésére vonatkozó várakozások gyengítik a forint támaszát” – magyarázta az elemző, utalva arra, hogy a forint legerősebb támasza korábban a nagyon magas kamatszint volt. Hozzátette: mindeközben technikai tényezők, pozíció zárások/átrendezések is felfele tolták az euró/forint árfolyamot.

Mitől szól a cikk?

  • Intenzíven gyengül a forint az elmúlt hetekben
  • Mi az oka a forint meredek esésének?
  • Milyen tényezők befolyásolják az árfolyamot?
  • Milyen euró/forint kurzust várnak a közgazdászok?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés