Előfizetői tartalom

A nyaraláshoz már buktuk az olcsó eurót – Mi lesz ősszel? Jöhet újra a 400 forintos árfolyam?

Valószínűleg már lecsúszott a legjobb alkalomról az, aki még a nyaraláshoz szeretne minél olcsóbban eurót váltani, hiszen kevés az esély arra, hogy még visszatérjenek a júniusban látott 370 körüli szintek. Lassan érdemes inkább azzal foglalkozni, mire számíthatunk még az év végéig, reális esély van-e akár a 400-as euróárfolyam elérésére.

Október 17-én rendezzük meg a Portfolio szokásos éves gazdasági konferenciáját, a Budapest Economic Forumot. Vegye meg a jegyét még most kedvezménnyel!

Megbillent a forint, de kezd megállni a lábán

Az utóbbi hetekben érezhetően megbillent a forint árfolyama, hiszen már jó ideje búcsút mondhattunk a korábbi 370 körüli árfolyamnak. Sőt, nemrég 390 felett is járt az euró jegyzése, amivel a 400-as lélektani határ ismételt elérése fenyegetett.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A jelenlegi 380 feletti árfolyammal még így is jól szerepel idén a forint, az év eleje óta 3,8 százalékkal erősödött az euróval szemben. Ezzel a régiós versenyben a középmezőnyben szerepel, hiszen a lengyel zloty 4,7 százalékot javított, a cseh korona viszont csak 1,2 százalékkal erősödött idén.

Sokáig az extrém magas, 18 százalékos magyar irányadó kamat támasztotta elsősorban a forint árfolyamát, annak volt köszönhető a 370 alatti euróárfolyam is júniusban. Azóta viszont nagyot fordult a világ a forinttal, teljesen azóta sem tudta ledolgozni a hátrányát, és erősen kérdéses, látunk-e még egyhamar 370 körüli eurót.

Mi vár még idén a forintra?

  • Elfelejthetjük a 370-et
  • Mi történt a forinttal?
  • Mire számíthatunk még idén?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés