Előfizetői tartalom

Már akkora a baj Kínában, hogy a jüant is menteni kell

A jegybank a gazdasági problémák kezelése érdekében kamatot vág, de a jüan logikus leértékelődése ellen azért küzdene: a deviza védelme érdekében már kétszer is beavatkozott a héten, és az árfolyamigazítási lépése is meglepetést okozott a piacon. Az Evergrande csődvédelme és az árnyékbankok problémái rámutatnak a gazdasági kihívásokra, de eközben a jüan értéke és stabilitása is az állami vezetés figyelmének középpontjában áll. A piac továbbra is aggódva figyeli a kínai gazdaság kilátásait.

A kínai pénzügyi és ingatlanszektorral kapcsolatos növekvő aggodalmakra válaszul a kínai hatóságok a hitelezés élénkítésébe fogtak, ám a kamatvágások mellett sem szeretnék a jüan leértékelődését látni. Ahogy arról beszámoltunk, pénteken a világ legeladósodottabb vállalata, a három éve fizetésképtelenségi válságban lévő China Evergrande csődvédelmét kért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés