Előfizetői tartalom

Falba ütközött a forint

Portfolio
A pénteki durva dollárerősödés miatt tavaly december óta most zárt először a 200 napos mozgóátlag felett a dollár/forint árfolyam, és vele párhuzamosan tavaly november óta először az euró/dollár is a 200 napos mozgóátlag alatt zárt, egy fontos technikai támasz vonalon, így az előttünk álló napok kritikusan fontosak lehetnek ezen árfolyamok jövőjét illetően. Ma munkaszüneti nap van az Egyesült Államokban, miközben az EKB elnöke délután beszédet mond, így tehát már ma résen kell lenni, aztán a hét további napjaiban záporoznak majd a fontos adatok, így bőven lehet majd kiváltó ürügy, ami eldöntheti a dollár irányát és vele együtt a forintét is. Délelőtt elindult annak a félelemnek a kiárazása, hogy a Moody's esetleg leminősíti Magyarországot, ugyanis ez nem történt meg péntek éjjel. A forint így a nap elején erősödni tudott, azóta viszont megtorpant.

2023. szeptember 04. 18:35 Nincs reakció a módosításra Ahogy arról nemrég beszámoltunk, az eredeti 3409 milliárd forintról 4113 milliárd forintra emelte a központi költségvetés finanszírozási igényét a kormány, az ÁKK pedig ennek megfelelően módosította finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái