Előfizetői tartalom

Kritikus hetek előtt áll a forint, nagy mozgás jöhet

Mindössze néhány egységre jár a forint mind az euróval, mind a dollárral szemben attól, hogy kitörjön egy olyan háromszögből, ami már több éve formálódik az árfolyamon. Ha ez a kitörés megtörténik, akkor a technikai elemzés szabályai alapján nagy mozgás jöhet - a kitörés irányába. Bemutatjuk röviden a látványos ábrákat, és néhány tényezőt is említünk, ami kiváltó tényezője lehet a háromszögből kitörésnek.

Látszólagos nyugalom köszöntött a forint piacára, hiszen csaknem ugyanott jár az euróval (379 körül) és a dollárral szemben (348 körül), mint november elején-közepén láthattuk az árfolyamot, és nincs trendszerű mozgás, csak oldalazás olykor pár egységnyi kilengés mellett.

eurhufreggelnyugatlom240116
usdhufnyugalom240116

A látszólagos nyugalom mögött az a fő magyarázat, hogy a forinterősödés és a gyengülés felé hatók erők összefeszülése most nagyjából kiegyenlíti egymást,

illetve kivárhatnak a befektetők valamilyen nagyobb kiváltó tényezőig, ami eldöntheti az irányt, hiszen egy kulcsfontosságú technikai alakzattal nézünk szembe.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Megnéztük az EURHUF és az USDHUF hetes grafikonjait, és nagyon fontos technikai alakzatot azonosítottunk.
  • Rámutatunk, hogy ha bekövetkezik a kitörés, akkor milyen árfolyamszintekre érdemes figyelni.
  • Összeszedtünk néhány olyan tényezőt a következő hetekből, amelyek kiváltói lehetnek a háromszögből való kitörésnek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés