Előfizetői tartalom

Riadót fújtak a befektetők Magyarországgal kapcsolatban, a forintárfolyam lehet a nagy vesztes

A forint egyéves mélypontra gyengült az euróhoz képest, a 396 feletti tartományokat is megjárta az árfolyam, amely tükrözi a piacok aggodalmát a Magyar Nemzeti Bank és a kormány közötti egyre nagyobb feszültség miatt. A befektetők a jegybanki függetlenség sérülésétől tartanak, mivel a kormány növelné az MNB-hez tartozó alapítványok feletti felügyeleti jogköreit. Az elhúzódó feszültséget a piacok aggasztó fejleménynek tartják.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matolcsy György jegybankelnök között nyílt konfliktus alakult ki a gazdaságpolitika miatt. A vita a Magyarország recesszióból való kilábalását célzó megközelítések közötti különbségek körül forog, Orbán agresszívebb kamatcsökkentést szorgalmaz, Matolcsy pedig a költségvetési visszafogottságot támogatja. A kommunikációs zavar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés