Előfizetői tartalom

Fordulat a magyar piacon: durván kiárazták a befektetők az MNB nagy kamatvágásait

Néhány nap alatt komoly változás történt a határidős magyarországi kamatpiacon, miután - ahogy a Portfolio megírta - befektetői háttérbeszélgetésen magyarázta el a várható kamatpályát a Magyar Nemzeti Bank. Ennek hatására durván kiárazták a befektetők a távolabbi futamidőkre várt jelentős kamatvágásokat, és ez átmenetileg a forintot is erősítette is a múlt héten.

Amint múlt csütörtökön saját értesüléseink alapján megírtuk: szerdán befektetői háttérbeszélgetést tartott az MNB, amelyen több korábbi üzenetre ráerősítve egyértelműbb kamatpályát vázolt fel a jegybank, hozzájárulva a forint árfolyamának korrekciójához. Az euró jegyzései 400 közeléből előbb 395-ig, majd csütörtökön és pénteken 393-394 körülig süllyedtek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés