Előfizetői tartalom

Nyugdíjra gyűjtenék, de melyik nyugdíjpénztárt válasszam?

Évente akár 150 ezer forintnyi adójóváírást is kaphat az, aki önkéntes nyugdíjpénztárban kezd el megtakarítani nyugdíjas éveire. Nem mindegy azonban, hogy 20, 10 vagy csak 5 év van hátra a nyugdíjig, érdemes jól meggondolni, melyik önkéntes pénztári portfólióban takarítunk meg. De vajon melyik nyugdíjpénztárat érdemes választani, mi alapján kellene dönteni? Cikksorozatunk első részében azoknak igyekszünk segíteni a választásban, akik még messzebb vannak a nyugdíjas kortól, így kicsivel nagyobb kockázatot is hajlandóak vállalni a magasabb várható hozamért cserébe.

Nem érdemes abba az illúzióba ringatnia magát a fiatal magyaroknak, hogy nyugdíjas korukra meg fognak tudni élni az állami nyugdíjukból, sőt, a most nyugdíj előtt állók is törhetik a fejüket, hogyan tudnák kiegészíteni a nyugdíjukat. Erre lehet egy jó megoldás az önkéntes nyugdíjpénztárak intézménye, amely a nyugdíj-előtakarékossági számlához és a nyugdíjbiztosításhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés