Előfizetői tartalom

Tőzsdén Mészáros Lőrinc bankja - Mennyit ér egy MKB-részvény?

Felhajtás nélkül, az EU előírásait minimálisan teljesítve indulhat meg jövő pénteken a tőzsdei kereskedés az MKB Bank részvényeivel. Bár az összes részvényt bevezetik a tőzsdére, értesülésünk szerint a meglévő tulajdonosok első körben 5 százaléknál is kisebb részvénycsomagtól válnának meg, ezekkel a papírokkal lehet majd kereskedni kisbefektetőként is. Se tőkeemelés, se részvénykibocsátás, se "hivatalos" ajánlati ár nem lesz, de mi megbecsültük, mennyit érdemes adni egy MKB-részvényért. Úgy tűnik, az árfolyam 2000 forint fölött indulhat, és az Opushoz hasonló piaci kapitalizációjú társaság léphet a tőzsdére.

Miről van szó?A bankot nyilvánosan működő társasággá alakítják át, és bevezetik a szabályozott tőkepiacra legalább két nyereséges üzleti év után, de legkésőbb a restrukturálási időszak végéig - olvasható abban a 2015 végi dokumentumban, amely az MKB Bank vállalásait tartalmazza az EU felé 2019 végéig. A "commitmentre" az MKB szanálása során igénybe vett állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés