Előfizetői tartalom

Véget ért a jó világ a nyugdíjra készülő magyaroknak: évek óta nem történt ilyen

Az elmúlt pár évben rendre arról számoltunk be, milyen jó hozamokat értek el tagjaiknak az önkéntes- és magánnyugdíjpénztárak, de ez a jó sorozat most véget ért: az MNB legfrissebb adatai szerint 2018 első negyedévében az önkéntes és magánkasszák is negatív hozamot értek el tagjaiknak, különösen a magánnyugdíjpénztárak, ahol a magasabb részvénykitettségnek most meglett a böjtje.

Nőtt a taglétszám az önkéntes kasszáknálA legfrissebb adatok szerint március végén összesen 1,14 millió tagja volt az önkéntes pénztáraknak, ami mintegy 2500 fővel több, mint tavaly december végén, 2017 első negyedévéhez viszonyítva pedig gyakorlatilag stagnálásról beszélhetünk.Az idei első negyedévben 27,4 milliárd forintnyi tagdíjbevétel érkezett az önkéntes kasszákhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés