Előfizetői tartalom

Most kezdett félni a lakosság? Ilyen még nem történt a lakáshitelekkel

Még nem láttunk olyat a statisztikákban, amit ma az MNB közzétett: idén februárban a lakáshitelek több mint 70%-át már fix kamatozással vették fel a háztartások. Pedig december óta 3% alatt van a változó kamatozású hitelek átlagkamata, így a kezdeti törlesztőrészlet alapján inkább ez utóbbiakat érné meg felvenni. A látványos változás mögött a lakosság erősödő kockázatkerülése és a jegybank által minősített fogyasztóbarát lakáshitelek terjedése állhat. Az alábbiakban a bankszektor friss hitel- és betéti adataiból szemezgetünk, két hét múlva esedékes konferenciánkon pedig banki és hitelközvetítői előadókkal részletesen is elemezzük a helyzetet.

Hitelezés 2018 Jelentkezzen most az év pénzügyi konferenciájára! Információ és jelentkezés Töretlenül nő a lakosság hitelfelvételi kedve: februárban 34%-kal vettünk fel több hitelt, mint egy évvel korábban, ezen belül a lakáshitelek új szerződéses összege 42%-kal, a személyi kölcsönöké pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés