Előfizetői tartalom

Dunaferr: újabb mérföldkövön túl a privatizáció

Portfolio
A Donbass-Duferco befektetői konzorcium új ajánlatot tett a Dunaferr Rt-t hitelező banki konzorciumnak, amely elfogadta annak feltételeit - tette közzé az ÁPV Rt. A megállapodás jelentősen csökkenti a Dunaferr hitelállományát, ezzel könnyítve a vállalat terheit. A privatizációs szerződésben előírt első zárás legfontosabb feltétele, a fő hitelező bankokkal való megegyezés ezzel az eredeti határidőn belül teljesült. Az ÁPV Rt. üdvözli a tárgyaló felek konstruktív hozzáállásának köszönhető előrelépést, és megkezdte a tranzakció zárásának előkészítését.

Hosszas és minden részletre kiterjedő tárgyalássorozatot követően pont került a Dunaferr Rt. mintegy 60 milliárd forintra rúgó hitelállománya konszolidációjának végére. A Donbass-Duferco konzorcium új, a korábbinál is kedvezőbb ajánlattal állt elő, amely lehetővé teszi, hogy a Dunaferr hitelállománya jelentősen csökkenjen, ezáltal nagyobb mozgásteret biztosítva a cégcsoportnak....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái