Előfizetői tartalom

S&P: mi lehetünk a térség leggazdagabb országa - euró csak jóval 2010 után

Portfolio
Magyarország lehet a térség leggazdagabb országa, az egy főre jutó GDP 2008-ra eléri a 14 ezer dollárt - hangzott el a Standard & Poor's tegnapi londoni szakszemináriumán. Konrad Reuss, a legnagyobb hitelminősítő vezető szakembere szerint bár Magyarország 2010-es euró-zóna csatlakozásának céldátuma túlságosan optimistának tűnik, ez nem befolyásolja az ország jelenlegi "A-" hosszúlejáratú devizaadósi besorolását - írja a Világgazdaság.

Az S&P szakértője szerint nem kristálytiszta a 2010-es euró eléréséhez a kormány által lefektetett út (konvergencia-program), így ma úgy látszik, hogy az ország csak jóval 2010 után csatlakozhat az euró-övezethez, de konkrét dátumot nem közölt. Reuss szerint a térség országainak felminősítése a jelenlegi befektetői fokozatokra, nem ciklikus, hanem fundamentális makrogazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés