Előfizetői tartalom

Hidegzuhany a populizmus után? - sarokba szorították magukat a pártok

Portfolio
A szükséges államháztartási korrekció elkerülhetetlenül megszorító intézkedéseket jelent, ami hidegzuhanyként hathat az elmúlt időszak populizmusa után, így a Fidesz szavazóbázisából tömegek távozhatnak - vélik a magyar választási forgatókönyvekről és lehetséges piaci hatásaikról készített összefoglaló elemzésükben a Raiffeisen szakértői. Az MSZP is sarokba szorította magát, hiszen a 2010-es euró-bevezetési célhoz való ragaszkodás vagy az Európai Bizottsággal való még erősebb konfrontációhoz, vagy a dátum feladása negatív piaci reakciókhoz vezethet. A Raiffeisen publikációja szerint két kimenetel van az elkövetkezendő parlamenti választások előtt: vagy a Fidesz, vagy az MSZP alakít többségi kormányt, utóbbi esetlegesen az SZDSZ-szel koalícióban. A bővebb elemzés ezen két forgatókönyvének piaci hatásait, illetve néhány fontos tényezőt az alábbiakban foglaljuk össze.

Fidesz-győzelem esetén: ha egyszer eljön az utolsó óra.... Amennyiben a jelenlegi legnagyobb ellenzéki párt győzne a választásokon, úgy a Fidesz viszonylag könnyű helyzetben lenne, hogy a választási ígéretektől való visszalépjen, a leköszönő kormány okolva az igen rossz államháztartási helyzetért ("sokkal rosszabb, mint gondoltuk"). A Raiffeisen szakértői szerint a Fidesznek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái