Előfizetői tartalom

Csapdahelyzetben a magyar gazdaság - kiút javaslatok egy leendő kormány számára

Portfolio
Az államháztartás kiadásainak csökkentését tekinti az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai kihívásnak a CEMI (Central European Management Intelligence). A stratégiai tanácsadó és elemző cég szint szerint ez szükséges ahhoz, hogy a magyar gazdaság hosszabb távon magasabb növekedési pályára kerüljön. A társaság szerint hatékonyabb államra van szükség, az adókat csökkenteni (az adóalap szélesítésével), a foglalkoztatást növelni kell, és hitelesebb gazdaságpolitikára van szükség ahhoz, hogy a magyar gazdaság ismét a régió élvonalába kerüljön. A CEMI által készített tanulmány egyik fő megállapítása, hogy a költségvetési kiigazítás jelentős és tartós növekedési áldozatok nélkül is lehetséges (és szükséges). Fontos, hogy a kormányzat érdemi lépéseket tegyen az aktív foglalkoztatáspolitika fejlesztése felé.

Objektív felmérés, kiigazítás jelentősebb áldozatok nélkül A kezdeményezés azt tűzte célul, hogy a magyar gazdaság helyzetének objektív felmérését követően olyan javaslatcsomagot dolgoz ki, amely korábban hasonló nehézségekkel küzdő európai országok sikeres programjainak tanulságaira épül. A javaslatcsomag részleteinek bemutatására egy, a parlamenti választások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés