Előfizetői tartalom

25%-ra emelkedik az EVA-kulcs, duplájára az eü-járalék - 370 mrd Ft-os javítás

Portfolio
Szeptember 1-jétől 15-ről 25 százalékra emelkedhet az EVA-kulcs, a jelenlegi 4-ről pedig duplájára nőhet az egészségbiztosítási járulék - tudta meg a Világgazdaság. Ez lenne az egyik eleme a költségvetés bevételi oldalának növelését célzó lépéscsomagnak. A lap úgy tudja, hogy a tervek szerint az idei büdzsé bevételeit a különböző adó- és járulékemelések 170 milliárd forinttal növelnék, a kiadásokat pedig a kormányzat 200 milliárd körüli összeggel csökkentené. Az idei költségvetési egyenlegjavítás tehát mintegy 370 milliárdot, a kormányfő által jelzett 350-400 milliárdos sáv "közepét" jelentené.

A kormányzati politikusok szerint a 25%-ra emelendő EVA-kulcs még megtartja a már ebbe a körbe bejelentkezett vállalkozókat. (Megjegyezzük, hogy a szakértői nyilatkozatok egyelőre nem egyértelműek abban, hogy év közben megemelhetik-e az EVA-kulcsot; a társasági adókulcs évközbeni módosítása ugyanis nem lehetséges). A lap továbbra is említi a többletbevételi források között...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés