Előfizetői tartalom

Mi történt az elmúlt 12 évben a gazdaságban? - A romlás története

Alacsony lakossági megtakarítások, súlyos államháztartási helyzet, lagymatag vállalati beruházási kedv - ezek a nem túl kedvező megállapítások szűrhetők le a legfrissebb pénzügyi számlák adataiból. A hosszú idősor alkalmat teremt az összevetésre is: mi történt az elmúlt 12 évben a magyar gazdaságban? Mikor volt a lakossági megtakarítások mélypontja? Tényleg a Bokros-csomagot éljük fel?

A helyzet változatlan: rossz. Tavaly a harmadik negyedévben hajszálnyit a kedvező irányba mozdultak el a hazai gazdasági szereplők pozíciói: a lakossági megtakarítások minimálisan emelkedtek, a vállalati finanszírozási igény (ami a beruházási kedvet is jelezheti) emelkedett, az államháztartás egyensúlyi helyzete pedig marginális mértékben ugyan, de jobb volt, mint az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés