Előfizetői tartalom

Kamatok, elnökváltás: merre megy a jegybank? - vélemény

Meglehetősen nagy bizonytalanság figyelhető meg a rövid távú kamatkilátásokat illetően a piaci szakértők között. Az inflációs előrejelzések szóródása mellett a jegybankelnöki utódlás is homályossá teszi a közeljövőt. Egyes vélemények szerint még nincs vége a kamatemelési ciklusnak, mások szerint már az év első felében elindulhat a kamatvágás.

Kamatdilemmák.... Az év elején még kamatemelésre kényszerülhet a jegybank - írja rövid elemzésében a Calyon, és más elemzők is úgy látják, 2007 első negyedévében érhet csúcsra a kamatciklus. Ugyanakkor a legtöbb piaci szereplő szerint nem emelkednek már tovább a hozamok, és inkább csak az a kérdés, hogy mikor indulhat meg a kamatcsökkentés a mostani 8 százalékos szintről....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés