Előfizetői tartalom

Viszontválasz - miért nem jó az úthasználati átalánydíj?

A Levegő Munkacsoport és az Autóklub közös javaslata az úthasználat után fizetendő egységes átalánydíjról nem győzött meg minket, cikkünkre a munkacsoport elnöke válaszolt. Lukács András írásában vannak megfontolásra érdemes elemek, ugyanakkor továbbra is úgy látjuk, hogy a cél elérésére javasolt eszköz nem különösebben célravezető, és nemkívánatos mellékhatásai vannak.

A Levegő Munkacsoport azt javasolja, hogy a jelenlegi autópályadíj helyett és a gépjárműadó részbeni vagy teljes eltörlésével minden személygépkocsira vessenek ki éves úthasználati átalánydíjat. Ez az úthasználat-arányos díjfizetést szüntetné meg, érveltünk mi, de a zöldek úgy látják, hogy ez eddig sem valósult meg: "Ilyen díjfizetés ma sem létezik, az autópályán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés