FONTOS Így lehetne megállítani Oroszországot - A háború elvesztése a legjobb, ami velük történhet
 
Előfizetői tartalom

Árfolyamsáv és infláció: van-e jó kamatdöntése a jegybanknak? - Vélemény

Érdekes fordulatot vett a kamatok jövőbeli alakulásáról zajló közbeszéd az utóbbi hetekben. Míg egy hónapja még azon ment a töprengés, hogy az inflációs folyamatok fényében vajon szigorítani fog-e a jegybank, vagy lassan elkezdődhet a lazítás, addig ma mindenki azt latolgatja a piacon, hogy az árfolyam erősödése és a sávszél közelsége milyen kamatreakciókat kényszeríthet ki. Szerintünk ez nem jó. Ismét bebizonyosodott, hogy a jelenlegi árfolyamrendszerben nem lehet normálisan inflációs célkövetést folytatni.

"Az év eleji inflációs adatok biztatóan alakulnak, az előrejelzés a cél teljesülését ígéri, igaz, a felfelé mutató kockázatok nagyobbak. Érdemes lesz megvárni az év eleji kereseti adatokat, ami a közép távon fontos várakozások alakulásáról is képet ad. Ha itt is minden rendben lesz, és a külső környezetben sem történik rendkívüli változás, akkor nyár végétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés