Előfizetői tartalom

Versenyképesség: hogyan (ne) javítsuk? - Vélemény

A kormány három kerekasztalt is alapított annak érdekében, hogy stratégiai, és egyben társadalmilag érzékeny területeken (oktatás, nyugdíjrendszer, versenyképesség) meghatározza a gazdaságpolitika fő tennivalóit. Ha jól értjük, a kezdeményezés célja, hogy a kerekasztalok társadalmi vitát is generáló munkájukkal hozzájáruljanak a helyes kérdések feltevéséhez és arra javaslatok formájában válaszok is szülessenek. Hát ha társadalmi vita, akkor szóljunk hozzá: meglátásunk szerint a versenyképességi kerekasztal alakuló ülésén kiosztott tézispapír alapján félő, hogy a testület munkája egy fabatkát sem fog érni.

Hogy lesz ebből eredmény?. "A magyar gazdaság új versenyképességi modellje az elkövetkező években főleg a karcsúbb, hatékonyabb és hatásosabb államra, a tudásgazdasági és az innovációs erőforrások jobb hasznosítására alapulhat." - írja a versenyképességi kerekasztal háttéranyaga. "A kerekasztal fő feladata, hogy politikától függetlenül, szigorúan szakmai szempontok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés