FONTOS Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül
 
Előfizetői tartalom

Kell-e családi adózás Magyarországon?

Újra és újra felmerül, hogy a családi adózásra kellene áttérnie a magyar adórendszernek, elsősorban a gyermekvállalás ösztönzése érdekében - a múlt héten a Kereszténydemokrata Néppárt törvényjavaslatot is beterjesztett ez ügyben, amivel a fogalom valamelyest kilépett az üres politikai szlogen köréből. Eközben néha mégis úgy tűnik, hogy a politikusok nem is ugyanarról beszélnek, amikor családi adózást emlegetnek. Mire jó hát ez az egész?

Mitől családi az adózás?. Már az alapvető közgazdasági oktatás első előadásain elhangzik, hogy a gazdálkodás alapegysége a család. Így igen logikusnak tűnik, hogy az adóztatásban is vegyük figyelembe ezt a tényt, hiszen a különböző körülmények között élők eltérő adóztatását a háztartások esetében érdemes érvényesíteni. De hogyan? Gyerekkedvezmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés