Előfizetői tartalom

Mikor lesz az első kamatvágás? - Vélemény

Az év elején, amikor a kiigazítás okozta ársokkok kellős közepén jártunk, úgy véltük, hogy aligha lesz mód kamatcsökkentésre az ősznél előbb. Gondoltuk ezt azért, mert az inflációs kilátások bizonytalannak tűntek, a várakozásokról pedig semmit nem lehetett tudni. Ugyanakkor a piaci szakértők egy része úgy látta, hogy már jócskán az év első felében sor kerülhet az első lazításra. Érveik megfontolandók voltak: a kiigazítással a kamatfelár csökkenhet, az inflációs előrejelzések pedig kedvezően alakulnak. Az élet is őket látszott igazolni, hiszen komoly kamatcsökkentési várakozások jelentek meg a hozamokban.

Most mégis úgy tűnik, hogy április-májusban vízválasztóhoz értünk, eldőlni látszik ugyanis, hogy a kamatok még több hónapig a 8 százalékos szinten maradhatnak. Meglátásunk szerint ugyanis a monetáris tanács (vagy annak jelenlegi többsége) olyan utat választott, ami mellett igencsak össze kellene szednie magát, ha a következő két hónapban esetlegesen végrehajtott kamatcsökkentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés