Előfizetői tartalom

Egy éves az őszödi beszéd - Mit tanultunk?

Tavaly ilyenkor a szocialisták már tudták, mit gondol a miniszterelnökük az elmúlt kormányzati ciklus teljesítményéről és a gazdaság állapotáról. Bár az igazi sokk nem ez volt, hanem az, amikor egy egész ország is megtudta ugyanezt az ősszel, de az évforduló kapcsán mégis érdemes számításba venni, hogy mit változtatott a beszéd. Szerintünk nem túl sokat. Sajnos.

A beszéd központi elemét ("hazudtunk") a mai napig kétféleképpen értelmezhetjük, és ez esetben szerencsére kitűnő lehetőség van a direkt politikai érvelés elkerülésére. 1. A politikusok dolga a közjó szolgálata. Ezért a politikusnak elemi kötelessége a hosszú távon optimális döntések meghozatala, vagy legalábbis az arra való törekvés. Továbbá a társadalom tagjainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés