Előfizetői tartalom

Mi változik a személyi jövedelemadóban?

A folytatódó reformok keretében a kormány végre az adórendszerhez is hozzányúl valamelyest - adtuk hírül még vasárnap. Ennek keretében például összevonnák az alap és a kiegészítő adójóváírást, valamint csökkentenék annak mértékét. Ekkor még csak erről szóltak a hírek, ami nem volt igazán pontos információ. Tegnap viszont a portfolio.hu-t a Pénzügyminisztérium tájékoztatta, és ebből kiderült: nem is minden olyan szép, mint azt előzőleg képzeltük.

Mi ez az egész?. A minimálbér adómentességének eszközeként szolgáló, de amúgy a hazai szja-rendszerbe igen sok torzítást behozó adójóváírás összevonása és mérséklése meglátásunk szerint az egyik legígéretesebb kezdeményezés, főleg, ha az a fokozatos eltörléssel járna - írtuk lelkendezve annak ürügyén, hogy a kormánypártok közzétették a reformlépések újabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés