Előfizetői tartalom

Miért nincs adóreform Magyarországon? - Vélemény

Szinte minden nap hallunk róla: a szakértők a szükségességét hangoztatják, a kormány néha ígér valamit, néha pedig elmondja, hogy miért lesz (még) később és (még) kisebb jelentőségű. Az adóreform több mint egy évtizede akut kérdése a magyar gazdaságnak, és az ebben felmutatott eredménytelenség egyben a halogató gazdaságpolitika szimbóluma is lehetne. És persze ha tudnánk, hogy miért alakult ez így, akkor sok minden mást is jelképezhetne. Tényleg, miért?

Keleten a helyzet változatlan Először 1995-ben olvastam egy olyan tanulmányt, melyben külföldi szervezet a magyar adórendszert értékelte. Nem fogják kitalálni, mik voltak a Világbank fő megállapításai: az adóalap szélesítésével és az adókulcsok csökkentésével egyszerűbb rendszer kialakítását szorgalmazták a szakértők. Akkor - történelmi léptékkel mérve - nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés