Előfizetői tartalom

A Fidesz idején nagyobb volt a hiánycsökkenés, mint most

Madár István
Ahogy gyűlnek az adatok a kiigazítás hatásairól, egyre könnyebb lesz őket összevetni a korábbi magyar, illetve a nemzetközi tapasztalatokkal. Három, első pillantásra meglepő eredmény máris akad. A mostani költségvetési hiánycsökkentés hazai összevetésben sem egyedi. A 2006 és 2008 közötti időszak összességében kisebb hiánymérséklődést eredményez, mint a Fidesz-éra alatti, 1999-2000-es teljesítmény. Másrészt az elmúlt 25 évben több olyan kiigazítás is volt az Európai Unióban, ami a mostani magyar hiánycsökkentés mértékét jócskán felülmúlja. A harmadik megállapításunk jóval szomorúbb: vélhetően a magyar konszolidáció növekedési áldozata lesz a legmagasabb.

A Fidesz volt a legnagyobb hiánycsökkentő. Korábbi cikkeinkben már felhívtuk a figyelmet arra, hogy nem csupán 2006-ban, hanem várhatóan még 2008-ban is Magyarországon lesz a legnagyobb a költségvetési hiány, dacára annak, hogy eközben kimagaslóan a legerőteljesebb kiigazítást hajtja végre az Európai Unióban.Kapcsolódó cikkünk2007.05.07 13:45 Még 2008-ban is miénk lesz...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái