Előfizetői tartalom

Lesznek-e még megszorítások Magyarországon? - vélemény

A parlamentbe került a közpénzügyi törvénycsomag, ami elvben azt biztosíthatja, hogy a jövőben megússzuk a Bokros- és Gyurcsány-csomaghoz hasonló stabilizációs intézkedéseket - és nem mellesleg elkerüljük a száznapos programhoz hasonló fedezetlen pénzszórást is. Vajon tényleg a stabilitás korszaka köszönt ránk? Vannak még kérdések bőven. Márpedig ezeket jó lesz megválaszolni, ugyanis a törvénycsomag bizonyára az utóbbi évek legnagyobb jelentőségű gazdaságpolitikai vállalását jelenti, aminek időtávja miatt különösen nagy a felelősség a törvényhozókon.

Néhány szakmai felvetés.... A törvénycsomag keretében döntés születne a Törvényhozási Költségvetési Hivatalról (TKH), fiskális szabályok lépnének életbe, módosítanák az Alkotmányt és az önkormányzati törvényt, illetve az Állami Számvevőszék feladatkörét. Részletesebben itt olvasható a tervezet lényege.Kapcsolódó cikkünk2007.11.11 09:41 Megszületett a közpénzügyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés