Előfizetői tartalom

"Egységesebb lett a monetáris tanács" - interjú Simor András MNB-elnökkel

Sikeresen megvalósult a vezetőváltás, javult a monetáris tanács, a menedzsment és a stáb közötti kommunikáció, de kudarcnak tekinthető, hogy jövőre nem valósul meg az árstabilitás - értékelte első, csonka évét Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Portfolio.hu-nak adott interjújában. A költségvetés a vártnál magasabb elvonási szint mellett stabilizálódik, eurobevezetési céldátumról egyelőre nem érdemes beszélni - mondja a jegybankelnök. A subprime válságnak most jön még csak a java.

Voltak sikerek.... Portfolio.hu: Az év vége felé talán már Ön is próbált mérleget vonni, hogy a márciustól tartó elnöksége milyen sikereket és kudarcokat hozott? Simor András: Van néhány dolog, amit kifejezetten a sikerek közé, és egy, amit inkább a kudarcok közé sorolok. A jegybankban teljes management váltás zajlott le, hiszen nem csak az elnök, hanem az alelnökök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés