Előfizetői tartalom

Családi vagy egykulcsos adózás - avagy mit akar a Fidesz és az MDF?

A kormányválság kapcsán előtérbe került néhány ellenzéki kezdeményezés. Az MDF egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetését szorgalmazta a minap, a Fidesz pedig a családi adózás mellett tette le a voksot. Tekintsük át, hogy mivel kecsegtetnek az ötletek, illetve - bár erre a politikai helyzet alapján jelenleg nem sok esély van - össze lehet-e hangolni őket!

Egykulcsos adó - szigorú, de igazságos?. Először is érdemes eloszlatni néhány félreértést, amik az adóváltozásokkal, illetve az egyes adófajtákkal kapcsolatosak. A személyi jövedelemadó változatai közötti választás önmagában nem sokat mond arról, hogy ki jár jobban. Az adókulcsok és sávok beállítása, a kedvezmények, mentességek változtatása alapvetően alakíthatja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés