Előfizetői tartalom

A nagy magyar adósvindli, avagy hogyan blöfföljünk egy sosem volt reformot

Tegyük fel, hogy egy képzeletbeli országban erős közmegegyezés van arról, hogy át kell alakítani az adórendszert! Sőt, a politikai helyzet olyan, hogy a kormány túlélése múlik ezen, mert az egykor volt koalíciós partner is ettől teszi függővé támogató szavazatait. Igen ám, de a kormány nem akar és nem is képes adóreformra. Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Hát előadni egy olyan ócska színjátékot, aminek tegnap idehaza tanúi voltunk.

Hogy megértsük, mennyire cinikus színjáték zajlott, gondolatban fordítsuk meg a tegnapi nap két fontos eseményét! Az első ugyebár a gazdaságfilozófiai fejtegetésekkel és közhelyekkel tűzdelt sokéves adócsomag, az 1000 milliárd forintos adócsökkentés ígéretével, a másik pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök délutáni sajtótájékoztatója.Kapcsolódó cikkünk2008.08.27...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés