Előfizetői tartalom

Óriási pénzt kap Magyarország - elemzői reakciók

Portfolio
25.1 milliárd dolláros (kerek 20 milliárd eurós) hitelkeretet jelentett be Magyarországnak a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Unió (EU) és a Világbank (WB) hármasa. Az IMF-től várhatóan november elejétől rendelkezésre álló 15.7 milliárd dolláros (12.5 mrd EUR) rész Magyarország IMF-kvótájának 1020%-át jelenti, azaz nagyobbat, mint az ukránoknak adott, a kvótájuk 800%-át kitevő csomag (de elmarad az izlandi 1110%-os csomagtól). Az alábbiakban a Portfolio.hu-hoz érkezett elemzői reakciókból csak néhány gondolatot emelünk ki, a teljes reakciók a Portfolio.hu angol oldalán érhetők el.

Az IMF által rendelkezésre bocsátandó hitelkeret jóval nagyobb, mint amelyet az ukrán tapasztalat alapján a Portfolio.hu kalkulált potenciális hitelkeretként (12.5 mrd USD).Kapcsolódó cikkünk2008.10.27 07:53 Megvan a magyar IMF-csomag! - Komoly segítség a láthatáron (3.)Martin Blum és Tóth Gyula, UniCredit Bank, Bécs A 25 milliárdos csomag lényegében megduplázza Magyarország...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái