Előfizetői tartalom

Bombabiztos befektetés - Igen, csak nehogy berobbanjon!

Portfolio
Továbbra sem lankadnak a globális pénzügyi válság miatti befektetői aggodalmak, bár az elmúlt hetek bizalmi válságát követően mostanra elsősorban már inkább a recessziós félelmek dominálják a piaci folyamatokat. A Lehman Brothers csődbe kerülésével a befektetők a biztonságosnak hitt eszközökbe kezdtek menekülni, így az arany árfolyama a részvénypiaci zuhanás közepette 20%-kal tudott száguldani. Ezt az előnyt azonban a nemesfém pár nap leforgása alatt hirtelen vissza is adta és jelenleg több mint egy éve nem látott mélységek közelében tartózkodik az árfolyam. Az arany mint safe haven kijelentés megállja helyét, bár a jelenleg bombabiztosként aposztrofált befektetést körüllengő kockázatokkal érdemes lehet tisztában lenni.

Az arany piaca az elmúlt években kiválóan szolgált biztonságos befektetési eszközként a geopolitikai feszültségek éleződésekor, a világot fenyegető inflációs veszélyek megjelenésekor, de a nagyobb gazdasági és tőzsdei válságok idején is. Az arany ára ezekben az időkben legtöbb esetben relatíve felül tudta teljesíteni a részvénypiacokat, sőt a negatív trend közepette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés