Előfizetői tartalom

Borul az orosz költségvetés - Bukik az egész gazdaság?

Véget ért az orosz lendület, legalábbis egy jó időre: Oroszország elfeledheti a stabil 6% feletti éves gazdasági növekedést, a szárnyaló olajárak miatt duzzadó költségvetési bevételeket, az egekbe emelkedő devizatartalékokat és külföldi tőkébeáramlást. A globális gazdasági válsággá terebélyesedő helyzet ugyanis alaposan felforgatta az ország gazdasági kilátásait és az orosz költségvetésben is fordulat következhet be.

Látványosan szenved az orosz gazdaság, melynek hátterében a pénzügyi válság szerteágazó hatásai állnak. A zuhanó olajár, a rubelre nehezedő nyomás, a külső eladósodottság körüli félelmek, a bankszektor likviditási problémái, a süllyedő devizatartalékok, a költségvetéssel kapcsolatos aggodalmak sújtják Oroszországot és úgy tűnik, hogy a kormány intézkedései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés