Előfizetői tartalom

Kamugyanús a horror sztori: összeesküvés-elméletek az IMF kapcsán

Azért látogat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezére, Dominique Strauss-Kahn Magyarországra, mert elégedetlen az országot megsegítő csomag utáni gazdasági, költségvetési folyamatokkal. Méghozzá olyannyira, hogy akár a kölcsönszerződés felmondásával is fenyegetheti a kormányt, ha nem hajt végre további megszorításokat. Ez a hír terjeng a piacon és a médiában a keddi találkozók előtt. 2009.01.12 18:53 Bajban a költségvetés - felmondhatja a szerződést az IMF Ha ez igaz lenne, az újabb pofont adhatna a forintnak, és megingathatná a pénzügyi stabilitást. Úgy látjuk azonban, hogy "ez így, ebben a formában nem igaz".

A Nemzetközi Valutaalap állítólagos elégedetlenségének oka, hogy az idei költségvetési hiánycél teljesülését több oldalról is veszély fenyegeti. Főként az nem tetszhet az IMF-nek, hogy a beígért költségvetési bérszigor (13. havi juttatások elvonása) mégsem teljesült, illetve a várt 4,5 százalékos inflációnál sokkal alacsonyabb pénzromlás feszültséget teremt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés