Előfizetői tartalom

Éhes disznó euróval álmodik

Lelkesen kapta fel a hazai közvélemény a Financial Times kommentárját, amelynek szerzője a gyors euróbevezetést és az ehhez szükséges maastrichti kritériumok elvetését javasolja. Az írás egyébként abból indul ki, hogy az eurózóna miként tudna megszabadulni a kelet-közép-európai gazdaságok által képviselt pénzügyi stabilitási kockázatoktól. De vajon nekünk is ugyanilyen jó lenne egy gyors rohammal csatlakozni? 2009.02.23 13:55 Az egész euróövezetet megszédíti a mi válságunk?

A nagyon gyors (ebből következően könnyített) euróbevezetés mechanikusan gondolkodva számos nyilvánvaló előnnyel kecsegtet ebben válságos időszakban. Nézzük a legnyilvánvalóbbakat! 1. A forinttal együtt megszűnne az árfolyamkockázat is. A befektetők, a lakosság és a vállalatok nem remegnének az emelkedő hiteltörlesztéstől, a valutaválságtól, az exportőrök nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés