Előfizetői tartalom

Újra van miért aggódni a régióban - Mi folyik itt már megint?

Egy újabb kelet-európai kockázati tényező felerősödése ismét a középpontba helyezte a térség sérülékeny helyzetét. Lettország ugyanis soha nem látott recesszióval néz szembe, ami alapos nyomás alá helyezi az államháztartást, melynek következében intenzívebbé váltak az ország finanszírozási problémáival kapcsolatos aggodalmak. A nagyon gyenge makrogazdasági fundamentumok tükrében pedig egyre többen úgy gondolják, hogy a lett fizetőeszköz leértékelése elkerülhetetlen. A lat esetleges leértékelése pedig az egész régióra hatással lehet.

A lett lufi látványos kipukkanása. Hol romlott el minden? Az elmúlt évtizedben látványos száguldást produkáltak a balti gazdaságok, köztük Lettország is. A 2000-2007-ig tartó időszakban átlagosan 9%-os GDP-növekedést tudtak felmutatni a lettek, ami az Európai Unióban a legjobb teljesítménynek számít. Baljós jelek érkeztek azonban a 2006-os évtől kezdődően a lett gazdaságról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés