Előfizetői tartalom

Hogyan fogadja a Jobbikot a magyar forint?

Ma alkalma lesz a piacnak kifejezésre juttatnia, hogy mennyire született kedve szerinti eredmény a vasárnapi európai parlamenti választásokon. A mostani eredményeknek akár néhány hónapos kifutással is jelentősége lehet a gazdaságpolitikai döntésekre, így nem biztos, hogy hűvös nyugalommal fogadja majd az amúgy közvetlenül nem túl nagy jelentőségű választás kimenetét a piac. Másrészt viszont "understatementtel" élve is csak azt mondhatjuk: a meglepő voksolási eredményeket korábban nem igazán reagálták túl a befektetők.

Mivel a Portfolio.hu nem foglalkozik közvetlenül politikai elemzésekkel, ezért csak a tények kedvéért rögzítsük: az európai parlamenti választásokon olyan irányba történtek elmozdulások, amire mindenki számított, ám azok mértéke a vártnál jelentősebb volt. Az MSZP nagyobbat bukott, a Jobbik a titkos esélylatolgatásoknál is sikeresebben szerepelt, az egyik kis párt (MDF)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés