Előfizetői tartalom

Történelmi lépésre készülnek a tengerentúlon

Hosszú évek csendjét törte meg Barack Obama amerikai elnök az egészségügyben kilátásba helyezett intézkedéseivel. Bár eddig csak az alapvető irányvonalakat ismerjük, az biztos, hogy két igen fontos sikert már elkönyvelhet magának: a közbeszéd legfontosabb témájává emelte az egészségügyi reformot és a szektor szereplői részéről is mutatkozik némi támogatás. A következő hónapok legnagyobb kérdése így a tengerentúlon várhatóan az lesz, hogy az amerikai kormány miként kívánja kiterjeszteni az egészségügyi biztosítást minden állampolgárra úgy, hogy közben fenntartható pályára terelje az egészségügyi rendszer költségvetését.

Miért szorul reformra az amerikai egészségügyi rendszer? Barack Obama amerikai elnök már a beiktatásakor hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb feladatának tekinti az Egyesült Államok egészségügyi rendszerének reformját. De mégis mi lehet a oka annak, hogy a jelenlegi amerikai kormány olyan intézkedésekbe kezd, amit korábban számos kabinet nem tudott kivitelezni? A hivatalos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés