Előfizetői tartalom

Lélegeztetőgéppel, de átvészelte Magyarország a kritikus időszakot

A Lehman Brothers amerikai befektetési bank bukása után tavaly októberben néhány nap alatt drasztikusan romlott a Magyarországgal kapcsolatos befektetői megítélés, amely oda vezetett, hogy kénytelenek voltunk külföldi pénzügyi segítséghez folyamodni. A lélegeztető gépen töltött eddigi közel egy évünk lényegében sikeres mentő akciónak számít, bár megvolt az ára is: a magyar költségvetés éppen akkor volt különösen szigorú, amikor a fejlett és fejlődő világban sokan nagyfokú költekezésbe kezdtek a válság elleni küzdelem jegyében. Azt, hogy ezt mi nem tehettük meg, nem a külföldi hitelnyújtóknak kell felrónunk, sokkal inkább saját múltbeli súlyos gazdaságpolitikai hibáink sorozatának. Most a magyar gazdaság talpra állásának intenzitását számos kérdőjel övezi, csak az tűnik biztosnak, hogy még évek kellenek ahhoz, hogy teljesen kiheverjük a válság okozta sokkot.

A Lehman-csőd globális pénz- és tőkepiaci, illetve reálgazdasági következményeit alábbi cikkeinkben már összefoglaltuk:Kapcsolódó cikkünk2009.09.08 13:10 Egy évvel a Lehman után - történelmi időket hozott a csőd2009.09.10 04:30 Egy éve kezdődött - A válság szelleme még mindig kísértOktóberi komoly pofonok Mintegy három héttel a Lehman-csőd után 2008. október...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés